De weg naar de toekomst
Voor info: 058 31 59 93

Bouwgronden en woongebieden

De site van de Suikerfabriek.  Alvast heel geschikt als woongebied.

We leven met z’n allen veel langer dan vroeger, gelukkig maar! Maar elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn minder leuk kantje.

Veurne vergrijst omdat onze ouders nu eenmaal langer in hun huis blijven wonen. Dus moeten er regelmatig nieuwe bouwgronden bijkomen zodat nieuwe gezinnen zich kunnen vestigen in Veurne. Precies hier knelt het schoentje.  Het duurt momenteel veel te lang eer er bouwgronden komen.  In de laatste 15 jaar zijn er amper bouwgronden beschikbaar gekomen.  Het resultaat laat zich raden: er wordt niet meer gebouwd in Veurne, onze kinderen krijgen niet meer de kans om zich hier te vestigen en trekken weg naar het binnenland.

Er waren nochtans genoeg mogelijkheden, mits een doordacht beleid, om woongebieden te ontwikkelen. Denk aan de Proostdijkstraat waar men 4 hectare grond heeft laten wegglippen. Denk ook aan onze mooie deelgemeenten waar er voldoende opportuniteiten zijn. Er moet echt weer proactief worden gehandeld!  Wanneer het ene woongebied wordt ontwikkeld moet het bestuur reeds op zoek gaan naar andere gebieden. Alleen zo kan een stad zich ontwikkelen en het hoofd bieden aan de vergrijzing en leegloop.

Open VLD Veurne wil volop en snel investeren in nieuwe en betaalbare bouwgronden. Onze jeugd en de jonge gezinnen krijgen hierdoor opnieuw de kans om zich in hun geboortestreek te vestigen.