De weg naar de toekomst
Voor info: 058 31 59 93

Stationsomgeving

Al jaren lang in de stellingen...Toen was het nog om aan te zien...Het stationsgebouw, het plein en de omgeving zijn een schandvlek voor Veurne. Er is jammer genoeg geen actie ondernomen om deze toegangspoort tot Veurne te verfraaien en een mooi ‘visitekaartje’ voor Veurne te ontwikkelen. Nochtans zou de ontwikkeling hiervan een prioriteit moeten zijn voor een beleid. Via deze weg komen dagelijks veel mensen Veurne binnen. De eerste indruk voor die bezoekers moet heel teleurstellend zijn.

Die buurt moet hoogdringend aangepakt worden. Men (lees: de huidige CD&V meerderheid) schuift een eventuele renovatie op de lange baan met het excuus dat het stationsplein toch weer zal worden opgebroken voor de aanleg van riolen op de site van de Suikerfabriek. Zo kan je natuurlijk blijven wachten…

Ons idee is om hier een gedurfd project, samen met een PPS, te ontwikkelen. Het moet toch mogelijk zijn om een privépartner (hotelketen, vastgoedmakelaar, investeerder) te vinden voor dit prachtig gebouw. Wanneer op die manier wordt gewerkt blijft de investering voor Veurne heel laag terwijl we meteen voor heel wat werkgelegenheid kunnen zorgen. De stationsomgeving kan dan een naadloze verbinding worden tussen de site van de Suikerfabriek en de Ooststraat die als winkelstraat perfect gelegen is om iedereen naar het centrum te leiden.