De weg naar de toekomst
Voor info: 058 31 59 93

Toerisme

Toerisme VeurneOnze visie:
Wij willen Veurne actief promoten als de culturele en toeristische winkelstad. Bij het aanstellen van de schepenen zorgen we ervoor dat de Schepen van Toerisme ook de Schepen van Middenstand is.

We bouwen een uitgebreid lokaal en nationaal publiciteitsnetwerk op door gebruik te maken van elektronische borden langs de wegen. Toeristen in de kustgemeenten trekken we aan door reclame op de kusttram te plaatsen. Ook maken we gebruik van een promotiefilm van Veurne die verdeeld wordt onder alle toeristische kanalen bv. Vlaanderen Vakantieland, Westtoer, enz… De sociale media baten we uit ten voordele van Veurne. Publiciteitsfolders met algemene informatie stellen we ter beschikking voor iedereen en overal.

Toerisme VeurneWe richten één overkoepelend orgaan op voor alle feestcomités en verenigingen die zorgt voor een goede samenwerking en een regeling van de subsidies tussen alle partijen en die niet bang is om de algemene organisaties van grote evenementen op zich te nemen. Deze organisatie krijgt de mogelijkheid om algemene subsidies te verwerven en de toerismetaksen terug te laten vloeien ten voordele van deze sector.

De horecazaken laten we toe om hun terrassen in te richten met een eigen karakter door middel van open/gesloten terrassen, vlagen, parasols,opsmukken met bloemen … het ganse jaar door. Om een levendige en kleurrijke markt te creëren zullen we deze ook voorzien van meer banken en seizoengroen.

Toerisme VeurneHet is dringend tijd om een stuk recreatiegrond ter beschikking te stellen om een deftige camping/mobilhomeparking te verwezenlijken. Liefst in een rustige groene omgeving ten voordele van zowel de burger als de toerist. Ook de parkeerproblematiek nemen we op ons door het grondig te evalueren en de dringende zaken eerst aan te pakken. Zoals: de parkeerboetes verlagen en het verbeteren van de blauwe zone sector.

We stimuleren het fietsgebruik door samen te werken met scholen en verenigingen en we verbeteren de infrastructuur. Het fietsen in het centrum maken we veilig door de kleine ring en de invalswegen te voorzien van suggestiestroken. Ook voor vakantieganger is Veurne een ideale startplaats om te wandelen en te fietsen. We zorgen voor uitgestippelde trajecten met veilige en verzorgde fiets- en wandelroutes, voorzien van picknickbanken op landelijke plaatsen.

Wij willen investeren in toerisme.

Als het goed is, komt het uit Veurne en omstreken.