De weg naar de toekomst
Voor info: 058 31 59 93

Veurne, winkelstad

Veurne als winkelstad herwaarderenDe leegloop in Veurne is ronduit schrijnend en is te wijten aan meerdere factoren. We moeten ingrijpen en een heus project starten om meer handelaars aan te trekken en meer parkeermogelijkheden te creëren. Het lokken van toeristen naar de stad zou ook een mooie verwezenlijking zijn. We hebben er de stad voor, maar promoten te weinig! Niet alles is wat het lijkt en soms moet men een omweg maken om er beter uit te komen. Hiermee bedoelen we dat we veel zaken dus op lange termijn moeten bekijken!

Veurne als winkelstad herwaarderen

Met een doordachte visie kunnen we Veurne opnieuw op de commerciële kaart zetten. Door de bevolking van zowel Veurne als andere nabijgelegen steden een bredere scala te presenteren van grootketens en KMO’s, zal dit Veurne weer populairder maken. Hierdoor spreken we immers een breder publiek aan, wat ten goede komt aan ondernemers en horeca-uitbaters. Mensen zullen sneller geneigd zijn het centrum in te rijden en ondertussen ook rond te kijken naar andere winkels. Zo is de kans groter dat ze ook dààr iets zullen kopen. Meerdere vliegen in één klap dus! Hoe zijn we zelf? We gaan naar andere steden voor bepaalde inkopen die we hier niet kunnen verkrijgen en eens we daar zijn, maken we er ook gebruik van om andere zaken te kopen. "Time is money": mensen hebben geen tijd om van links naar rechts te rijden. De jongste jaren zijn wel veel grootketens opgestart aan de rand van het centrum, maar met als gevolg dat de leegstand in het centrum alsmaar groter werd, precies omdat deze ketens zich allemaal aan de rand situeren en geen enkele in de binnenstad. Veel inwoners hebben dus geen behoefte meer om nog Veurne centrum binnen te rijden, aangezien ze genoeg aan de rand hebben en daar ook gemakkelijk hun auto kwijt kunnen. Breng daardoor één of twee grootketens die kapitaalkrachtig genoeg zijn, naar het hartje van Veurne om zo meer volk naar de binnenstad te trekken.

Naast dit project moeten we ook de lokale middenstand ondersteunen met een nog beter uitgewerkt middenstandsplatform. Dat moet ervoor zorgen dat heel het centrum gezamenlijke acties onderneemt om Veurne aantrekkelijker te maken als koopcentrum, zonder tegenwerking van het bestuur. Het enige andere probleem dat hierbij nog dringend moet worden opgelost, is het parkeerprobleem! Dit is, volgens ons, nog een reden waarom shoppers het stadscentrum nu vermijden en elders winkelen.